Trotters De Valerie
/

Kasvatus toiminta

Valerien ensimmäiset kasvatit syntyivät vuoden 2016 alussa. Hauskaa onkin miten tallin kasvattejen nimet ja syntymäajat muokkautuvat sen kuun mukaan missä kuussa ne ovat syntyneet. Ensimmäiset kasvatit syntyivät helmikuussa vuonna 2016, joten nimet alkoivat luonnollisesti A-kirjaimella. Näin on helppo tunnistaa mitkä varsat kuuluvat samaan ikäpolveen ja kuukauteen. Kasvatit tunnistat De Valerie päätteestä. Vanha kasvatusnimi V.R. on postunut käytöstä, ja sen tapaat vain muutamilla vanhemmilla kasvateilla.

Ranskan miljöö pyrkii pitämään ja kasvattamaan lämminveristen linjat pelkästään Ranskalaisina, mutta muutamasta sukujuuresta löytyy ripaus Amerkkalaista verta. Tallillamme on erikseen iso talli siitostammoja varten. Talli sisäältää 5 isoa varsomiskarsinaa tavallisten karsinoiden lisäksi. Näissä tammat asuvat kantavana ja isommissa myöhemmin huonolla säällä jälkikasvun kanssa. Tammojen ruokintakin muuttuu varsomisen ja kantamisen myötä. Yleensä kuitenkin Ranskan leudot ilmat oikeuttavat hevosia ympäri kautiseen laiduntamiseen. Tallia ympäröikin isot vihertävät pellot siitostammoja ja varsoja varten.

       

Yleensä tallin omat tammat eivät ole siitoskäytössä ulkopuolisille talleille, vaan varsoja saa ostettua ja halutessaam tilattua kysymällä asiasta sähköpostissa tai kasvattilistaa silmällä pitäen. Jos mielesi tekeekin omaa punaruunikkoa tai kiinnostuit jostain oristamme ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse!

» B - Varsat


» A - Varsat


» Valtarian V.R. kasvatit       
Ulkoasu © M Layouts | Mukkaus © Onttu | Hevosen kuva © Dan d'Auge, Hippola / Elina Laine & vapaasti AK